Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Женитбата

ПРОВЕРКА ПРЕДИ БРАКА

Алтернативен линк


ПРОВЕРКА ПРЕДИ БРАКА





И мъжът, и жената трябва много добре да се познават. Ако познавате мъжа си, само тогава ще намерите любовта му. Не се ли познавате, не се женете. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд. 2006 - 111).



Вие трябва да познавате ценното, което Бог е вложил във всяка душа и заради него да му отдадете нужното място в себе си. Ако и той познава ценното във вашата душа, между вас ще се създадат правилни отношения. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 188)



„Учителю, намерих една добра сестра, истинска последователка на Христа. Искам да се оженя за нея. Какъв съвет ще ми дадеш?” Ще те посъветвам да не бързаш, докато не се опознаете. Тя е добра християнка, с Христа може да живее добре, защото Христос знае да се обхожда с нея, а ти не знаеш. За Христа тя е добра, но не и за тебе. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 192).



Американците, когато ще встъпват в брак, те не пращат сватове, които да им уреждат работата, а пращат младите при някой френолог, за да ги изследва и да се произнесе могат ли те да живеят и да встъпят в брак. След това ги пращат при някой физиономист, после - при някой астролог и ако всички сведения си схождат в благоприятен за тях смисъл, те встъпват в брак и образуват една щастлива двойка. Тъй че, когато хората се женят, центровете на техните мозъци трябва да имат известно съотношение. (СИЛА И ЖИВОТ - III серия - 229).



Когато иска някой да знае да се жени или не нека отиде при някой астролог, да му плати и той ще му каже кога да се жени, кой месец, за коя жена или изобщо дали да се жени и т. н. Практически този въпрос е решен, само че трябва да намериш човек, който да ти каже. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ  - 1922 г. - 203).



Жена, която има сплескан нос, не трябва да се жени, защото непременно ще има бой и плач. Ако носът на вашия мъж е сплескан, стойте настрана - знаете ли защо? Понеже дихателната система съответства на сърцето, на чувствата, на Любовта - колкото повече тя е развита и поема повече въздух, има повече чувства. Ако дихателната система не е развита, носът показва, че той е сиромах в това отношение. (ВЕРИГАТА НА БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ   - 467).



Ако момата има много тънки вежди като ибришим, не се женете за нея. (ВЕРИГАТА НА БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ - 467).



Когато някой мъж иска да се жени Господ му казва: „Ще намериш една жена, на която съдбата да мяза на твоята лява ръка. Каквото е писано на лявата ти ръка, такава трябва да намериш.” А когато една мома иска да намери своя другар, трябва да погледне дясната ръка, какво е писано на дясната ръка и такъв да намери. Тия двете ръце се събират заедно и както те се спогаждат, и двама ще се спогаждат. Ако момата носи качествата на лявата ръка на момъка и ако момъкът носи качествата на дясната ръка на момата ще живеят по Божественому. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - 439).



Когато се жените, изпитвайте човека, когото сте избрали... Някоя мома казва: „Когато се оженя, аз ще се преобразя” не, ти ще намериш дъното. И целият свят да ви обещават, не се качвайте на неговата лодка. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІ том - изд. 2006 г. - 143).



Някоя жена мисли, че ще изправи мъжа си, мисли се за много умна да направи това. Никога. (ВЕРИГАТА НА БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ   - 466).





НАГОРЕ